ПРИСЪЕДИНЯВАМЕ СЕ КЪМ НАЦИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТ

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТЕН МИТИНГ 

„ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ СЕГА“ 

12 май, 11.00 ч., площад „Независимост“ 

 

В деня на професионалния празник на специалистите по здравни грижи, БАПЗГ организира национален протестен митинг. Ние призоваваме към политическо съгласие и неотложни мерки за спасяване на здравните грижи в България!  

Спасяването на здравните грижи е дълг към нашите пациенти! Само силата на милосърдието не е достатъчна, за да бъдат гарантирани достъпни и пълноценни здравни грижи. 

Повече така не може! 

Високата ни квалификация трябва да бъде уважавана и достойно оценена! 

Не приемаме пренебрежително отношение към нашите професии! 

Очакваме Ви, облечени с бели престилки, заедно да заявим ясно нашите искания. 

 

        Протестът ни е подкрепен от Европейската федерация на сестринските асоциации (EFN). Пол Да Рав – главен секретар на EFN лично ще присъства на 12 май и на всеки час ще подава информация за протеста ни към централата на EFN, Европейските институции и съсловните организации в Европа.   Солидарност към нашият протестен митинг изразиха и от ръководството на Федерация на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ. 

 

На 12 май ще покажем нашето единство и решимост твърдо да отстояваме исканията си и ще отпразнуваме заедно нашия професионален празник. Най-добрите в професиите от направление „Здравни грижи“ ще бъдат отличени и ще получат своите награди за „Професионалист по здравни грижи“ ‘2017 г. 

Нека осигурим внушително присъствие, така че площад „Независимост“ да побелее!!!