Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология участвува в Националната конференция МедикРОН.

За поредна, трета година Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология ще участвува активно в Националната конференция МедикРОН, която по традиция ще се проведе от 7-ми до 10-ти декември 2017 г.  в „Гранд хотел Пловдив”.

Събитието се организира от Образователна академия по Онкология с Почетен председател проф. Иван Черноземски, Научното дружество по неврология и Ревматологичното научно дружество, Българското онкологично сестринско дружество.

Инициатори на събитието са акад. Иван Миланов, проф. Рашо Рашков, проф. Галина Куртева. На тазгодишния форум гост лектори са водещи специалисти от различни специалности. Освен домакините на събитието – онколози, невролози, ревматолози, участие ще вземат имунолози, фармаколози, генетици, молекулярни биолози, хирурзи, екперти по Медицинско право, радиолози,  диагностици и много други.

И тази година достойно място и представяне имат специалистите по здравни грижи, рентгенови и медицински лаборанти.

В организираната Образователна  академия участие вземат млади изследователи, които представят научните си разработки и кандидатстват за довършване на работата си, или за посещение на център по темата.

За първи път се организира и сесия „Така НЕ!“, като целта е да се докладват проблеми в диагностиката и лечението.

Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология ще участва активно в Конференцията.

Доклади ще бъдат представени от проф. Веселина Първанова, проф. Елена Пиперкова, проф. Галина Куртева,  проф. Красимир Нейков, проф. Панайот Куртев, доц. Иглика Михайлова. Участие с презентации на „сестринската сесия” ще се представят повече от 40 специалисти по здравни грижи.

Целта на форума е да събере на среща различни специалисти с авангардно мислене, които да представят най-новите направления в различните специалности.